Individuele coaching

Het Stress Reductie Programma is een individueel begeleidingsprogramma dat alleen gegeven kan worden door 1:1 HeartMath Coaches. In 7 sessies verspreid over twee maanden leer je anders omgaan met de dagelijkse stress in jouw leven (op het gebied van werk en privé). De sessies bestaan uit individuele coaching en het oefenen van de technieken om meer balans in jouw leven te brengen.

Leer zelf de ontspanningstechnieken die helpen beter met stress en emoties om te kunnen gaan.

Enkele kenmerken van het programma:

  • Inzicht krijgen in stressfactoren en hoe deze jouw lichaam en leven beïnvloeden
  • Leren hoe je met behulp van de ademhaling, gedachten en gevoelens invloed kan uitoefenen op jouw lichamelijke en geestelijke gesteldheid
  • Trainen van hartcoherentie met behulp van de Emwave2

Bij spanning en negatieve emoties is het hartritme onregelmatig en chaotisch. De coaching is erop gericht om hierin balans en regelmaat te krijgen. De training is heel succesvol bij het bestrijden van stress. De techniek is niet moeilijk, heeft een kort tijdbestek en is praktisch toepasbaar in het dagelijks leven.

EmWave2

De EmWave2 is een klein en makkelijk mee te nemen apparaat (ongeveer ter grootte van een mobiele telefoon) dat je helpt om de negatieve effecten van stress tegen te gaan. Je voelt je meer ontspannen, energiek en beter in je vel. De EmWave geeft op elk moment feedback over de coherentie van de drager. Het is te gebruiken met een oorsensor of door de duim op het apparaat te houden. De sensor pikt de hartslag op en verwerkt dit tot een directe terugkoppeling van de coherentie. De gebruiker kan zo op elk moment aan de hand van een kleurig display en/of geluidsterugkoppeling zien hoe coherent hij is.